Crna Kronika

šteta oko 100.000 eura

Zadarska policija prijavila trojicu osumnjičenih za 17 provala

Zadarska policija prijavila trojicu osumnjičenih za 17 provala
press

Zadarska policija prijavila je trojicu osumnjičenika koje tereti za 17 provala u trgovine i benzinske postaje u kojima su počinili štetu od oko 100.000 eura, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Trojica muškaraca u dobi od 35, 47 i 48 godina prijavljeni nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja u kojem su, pored zadarskih sudjelovali policajci iz Benkovca i Obrovca.

Ravnateljstvo policije je preciziralo da su 35-godišnjak i 48-godišnjak uhićeni u subotu ujutro kada ih je na zadarskom području zaustavila policijska patrola nakon što su provalili u trgovinu u Ljubaču odakle su odnijeli cigarete, alkoholna pića, suhomesnate proizvode i druge razne artikle.

U policiji dodaju da je u njihovom volkswagen passatu koprivničkih oznaka pronađen alat za provale te predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenih djela.

Obojicu se, nadodaje policija, sumnjiči da su od travnja prošle godine do siječnja provaljivali u trgovine na području Pridrage, Novigrada, Maslenice, Ljubača, Nina, Rašana Donjih i Šimuna, odakle su otuđivali novac, cigarete, alkoholna pića i druge proizvode.

Ravnateljstvo policije ističe da je u nedjelju uhićen i 47-godišnjak kojega sumnjiče da je, zajedno s dvojicom ranije uhićenih muškaraca, sudjelovao u šest provala u trgovine i dvije benzinske postaje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru proslijeđena kaznena prijava te su predani pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji koja nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.


Reci što misliš!