Crna Kronika

#očevid

Policija otkrila tko je protivno propisima odložio otpad na benkovačkom području

Policija otkrila tko je protivno propisima odložio otpad na benkovačkom području
Općina Pašman

Na mjestu odloženog otpada, policija je odmah provela očevid

Nakon što je u srijedu, 25. siječnja policija zaprimila saznanja kako su na benkovačkom području nepoznate osobe u jutarnjim satima na otvorenom prostoru na ulazu u mjesto Budak odložile veću količinu otpada, policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su poduzeli mjere u cilju utvrđivanja okolnosti i pronalaska nepoznatih počinitelja.

Na mjestu odloženog otpada, policija je odmah provela očevid, kojim je utvrđeno kako je nepoznata osoba protivno propisima, teretnim vozilom dovezla i istovarila veću količinu auto otpada, oko 30 metara kubnih: prešani lim, plastiku, sjedala  i druge razne prešane dijelove, koji su odloženi u polje.

Potom su promptno poduzete potrebite mjere i radnje kako bi se utvrdio identitet osobe koja je bila zadužena za zbrinjavanje otpada, a tijekom postupanja policijski službenici prikupili su korisne informacije o porijeklu odloženog otpada.

Nadalje, utvrđeno je kako je odgovorna osoba društva s ograničenom odgovornošću za zbrinjavanje otpada, sa područja primorsko-goranske županije, bila u obvezi na pravilan način zbrinuti otpad na predviđenom odlagalištu otpada na području izvan zadarske županije, međutim otpad su zaposlenici protivno propisima, teretnim vozilom odložili na benkovačkom području.

U cilju pravilnog zbrinjavanja otpada i sprječavanja onečišćenja okoliša, o događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo kao i druge nadležne službe, nakon čega je, u četvrtak, 26. siječnja, odgovorna osoba društva preuzela odloženi otpad koji je potom prevezen na odlagalište.

Zbog  počinjenog prekršaja iz Zakona o gospodarenju otpadom policija će protiv odgovorne osobe proslijediti obavijest nadležnom Državnom inspektoratu.


Reci što misliš!