Crna Kronika

oprez!

Porezna uprava upozorava na prevare

Porezna uprava upozorava na prevare
Davor Puklavec/PIXSELL

Porezna uprava upozorava na povećan broj lažnih (phishing) poruka u kojima se od poreznih obveznika traži uplata poreza ili se obavještavaju da im je odobren povrat poreza.

Priopćenje porezne uprave prenosimo u cijelosti.

“Zaprimljen je veliki broj prijava o lažnim porukama u kojima se od poreznih obveznika traži uplata poreza ili se obavještavaju da im je odobren povrat. Lažni mailovi pristižu s različitih adresa i domena pa se porezni obveznici pozivaju da dodatno provjeravaju adrese i sadržaj poruka.

Molimo da se navedeni mailovi brišu, te da se s oprezom postupa sa sumnjivim porukama, osobito onima s dozom hitnosti. Za izbjegavanje budućih neugodnosti i/ili mogućih kompromitacija savjetuje se: izbjegavati ustupanje svojih lozinki i računa e-pošte drugim osobama ili servisima, promjena svih postojećih lozinki novima te korištenje drugačije jače lozinke za svaki pojedini internetski servis, uvijek biti na oprezu kome se šalju povjerljive poruke i/ili podaci, biti oprezan pri otvaranju privitaka od nepoznatog pošiljatelja”, stoji u priopćenju Porezne uprave​.”


Reci što misliš!