Crna Kronika

#192

Iznuđivao novac pa pao u policijsku klopku

Iznuđivao novac pa pao u policijsku klopku
Šime Zelić/ PIXSELL

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatskih državljanina u dobi od 36 i 38 godina koje se sumnjiči za kazneno djelo iznuda počinjenog na štetu 41-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon prikupljenih saznanja kako oštećenog od kraja rujna ove godine na mobitel kontaktira nepoznata osoba koja uz ozbiljne prijetnje od njega iznuđuje novac na osnovu nepostojećeg dugovanja, policijski službenici proveli su prikrivenu policijsku radnju te su 19. studenog u poslijepodnevnim satima na području Zadra, prilikom primopredaje novca, uhitili 36-godišnjaka, kod kojeg je pronađeno i oko 2 grama kokaina.

Nadalje, policijski službenici su uhitili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči da je u namjeri stjecanja znatne protupravne imovinske koristi, putem SMS poruka prijetio i iznuđivao novac od oštećenog. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te osobnog vozila osumnjičenih. 

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv oba osumnjičenika nadležnom državom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Iznuda, te su predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Protiv 36-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.


Reci što misliš!