Crna Kronika

#priopćenje

Policija uhitila počinitelja pucnjave na Lemić Brdu

Policija uhitila počinitelja pucnjave na Lemić Brdu
Slaven Branislav Babic

Policijski službenici postupali su jučer 16. rujna 2022. po dojavi o pucnjavi iz vatrenog oružja u naselju Lemić Brdo, grad Karlovac kojom prilikom je jedna muška osoba smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena. Radi se o hrvatskim državljanima, oboje stari 65 godina

Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu te se prema do sada prikupljenim informacijama sumnja kako je 68-godišnji hrvatski državljanin vatrenim oružjem usmrtio 65-godišnjaka, drugog 65-godišnjaka teško ranio te je tijekom događaja ispalio više hitaca prema obiteljskim kućama, a potom je zapalio krovište svoje obiteljske kuće. 
 
Na terenu je je bilo više policijskih timova i to pripadnika temeljne, kriminalističke i interventne policije Policijske uprave karlovačke koji su ubrzo locirali osobu te uspostavili “prvi prsten” osiguranja i stavili potencijalnog počinitelja pod nadzor. 
 
S obzirom da je počinitelj bio naoružan i nije bilo poznato da li se s njim u kući nalazi još osoba, kojima prijeti opasnost, alarmirana je Antiteroristička jedinica Lučko koja ga je svladala i privela kad je opasnost za okolinu bila najmanja, odnosno kad se počinitelj pokušao udaljiti vozilom iz svoje obiteljske kuće.
 
Tom prilikom 68-godišnji muškarac koji se dovodi u vezu s ovim događajem je uhićen te će nad njim biti provedeno kriminalističko istraživanje, priopćilo je Ravnateljstvo policije RH.
 
U cilju pronalaska tragova, prikupljanja dokaza i otkrivanju kaznenih djela kao i utvrđivanja svih činjenica i danas se u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom na mjestu događaja nastavlja s provođenjem očevida i kriminalističkog istraživanja.


Reci što misliš!