Crna Kronika

#192

Prijavljen Zadranin koji je za 10 tisuća kuna prodao dva ilegalna pištolja

Prijavljen Zadranin koji je za 10 tisuća kuna prodao dva ilegalna pištolja
PU zagrebačka

Zagrebački i zadarski policajci zajedno su kriminalistički istražili i kazneno prijavili 68-godišnjeg Zadranina koji je osobi sa zagrebačkog područja za 10 tisuća kuna prodao dva pištolja koje je ilegalno posjedovao

Iz zagrebačke policije u četvrtak su izvijestili kako 68-godišnjaka sumnjiče da je tijekom prošle godine za 10 tisuća kuna prodao dva pištolja osobi sa zagrebačkog područja.

Pretragom njegova doma i prostorija koje koristi pronađena su tri komada vatrenog oružja sa 39 komada raznog vojnog streljiva, što je sve ilegalno posjedovao. 

U sklopu ove istrage na zagrebačkom području pretraženi su i domovi te prostorije 64-godišnjaka i 62-godišnjaka, kod kojih je također pronađeno nelegalno oružje.

U policiji su precizirali kako su kod 64-godišnjaka pronašli pištolj marke beretta, 31 komad streljiva i jedno pirotehničko sredstvo, dok je kod 62-godišnjaka otkriveno 28 komada raznog vojnog streljiva te jedna cijev za pušku.

Protiv 68-godišnjeg Zadranina podnosi se kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja te optužni prijedlozi iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o trošarinama.

Za drugu dvojicu osumnjičenih najavljen je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.


Reci što misliš!