Crna Kronika

192

Dvojica vozača pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće

Dvojica vozača pod utjecajem alkohola izazvali prometne nesreće
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U ponedjeljak, 2. svibnja 2022. godine, na autocesti A1 vozač autobusa pod utjecajem alkohola u količini od 2,70 g/kg, a u Zadru vozač teretnog vozila pod utjecajem alkohola od 1,90 promila, izazvali prometne nesreće s materijalnom štetom.

U ponedjeljak, 02. svibnja 2022. godine oko 19,15 sati na autocesti A1 kod čvora Benkovac dogodila se prometna nesreća u kojoj 34-godišnji državljanin Poljske, vozač autobusa njemačkih nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 2,70 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste te je autobusom udario i prometni znak, a potom i u zaštitnu ogradu. U prometnoj nesreći je nastupila materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

Istog dana, oko 21,10 sati u Privlačkoj ulici u Zadru, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom kada je 54-godišni vozač upravljajući teretnim vozilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,90 promila udario u drugo vozilo.

Oba vozača su jučer ujutro uz optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom te prometnih prekršaja prepraćeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, da ne voze kada u organizmu imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće - objavljeno je na mrežnim stranicama PU zadarske.


Reci što misliš!