Crna Kronika

tragedija u makedoniji

Tetovo: Broj umrlih u požaru u covid-19 bolnici narastao na 14

Tetovo: Broj umrlih u požaru u covid-19 bolnici narastao na 14
AP

Broj poginulih u požaru koji je izbio nakon eksplozije u privremenoj covid-19 bolnici u sjevernomakedonskom gradu Tetovu narastao je na 14, prenosi lokalna novinska agencija Mia.

Do eksplozije je došlo oko 21 sati, a nastali požar ubrzo je zahvatio cijeli modularni odjel postavljen za pacijente s covidom-19.  Tridesetak vatrogasaca požar je gasilo oko pola sata, prenosi Mia. 

Broj poginulih narastao je na 14, no on bi mogao biti još veći, objavile su vlasti u Skoplju. Među mrtvima zasad nema medicinskog osoblja. 

Makedonski mediji pišu kako su tijekom izgradnje odjela u travnju prijavljene nepravilnosti u infrastrukturi, a da je građevinska tvrtka koja je bila izvođač obećala da će ih ukloniti. 

Ova tragedija dogodila se u vrijeme proslave 30. godišnjice neovisnosti Sjeverne Makedonije koja je obilježena vojnom paradom u prijestolnici. U kasnim satima u Tetovo je stigao premijer Zoran Zaev. 

Slučajevi zaraze koronavirusom u Sjevernoj Makedoniji u porastu su od sredine kolovoza, zbog čega je vlada uvela strože  mjere poput zdravstvenih propusnica za kafiće i restorane.

Zemlja s dva milijuna ljudi prijavila je 701 novooboljelu osobu i 24 umrle u posljednja 24 sata.

Grad Tetovo, u kojem uglavnom žive etnički Albanci, ima jedan od najvećih brojeva zaraze koronavirusom u državi.

Plenković uputio izraze sućuti

"S velikom žalošću primamo vijest o strašnom požaru u privremenoj #COVID19 bolnici u Tetovu u kojem su živote izgubili brojni ljudi. Obiteljima žrtava, premijeru @Zoran_Zaev i narodu uputio sam izraze iskrene sućuti i suosjećanja", objavio je premijer Plenković na Twitteru.  

"Hrvatska je u mislima s  Makedonijom i obiteljima žrtava", stoji u njegovoj poruci.

U požaru u kojem je do temelja izgorjela privremena covid bolnica u Tetovu smrtno je sradalo najmanje 14 ljudi.

U bonici je došlo do eksplozije oko 21 sata u srijedu, a nastali požar ubrzo je zahvatio cijeli modularni odjel postavljen za pacijente s covidom-19.  Tridesetak vatrogasaca požar je gasilo oko pola sata. 

Broj poginulih mogao biti još veći, objavile su vlasti u Skoplju. Među mrtvima zasad nema medicinskog osoblja.


Reci što misliš!