Crna Kronika

#192

Novi detalji jučerašnje prometne nesreće sa smrtnim ishodom

Novi detalji jučerašnje prometne nesreće sa smrtnim ishodom
PU zadarska

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, Postaje granične policije Gračac proveli su očevid prometne nesreće koja se dogodila jučer u 15.05 sati na državnoj cesti D-1 kod Bruvna na području Općine Gračac

Prema sadašnjim saznanjima, sumnja se da je do prometne nesreće došlo dok je 57-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom Audi zagrebačkih registarskih oznaka, iz smjera Udbine u smjeru Gračaca i uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad vozilom, prešao preko suprotnog kolničkog traka te prednjim dijelom vozila udario u kameni usjek. Tom prilikom dolazi do rotiranja vozila i udara zadnjeg dijela vozila u kamenu usjek, a potom i do prevrtanja vozila u zraku nakon čega je vozilo krovnim dijelom palo na prednji desni dio osobnog automobila Volkswagen njemačkih registarskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smjera i s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 57-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila Audi.
Dvije putnice iz osobnog vozila Volkswagen, 46-godišnjakinja i maloljetnica, kolima Hitne medicinske pomoći su prevezene u Opću bolnicu Gospić radi pružanja liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da su zadobile lakše tjelesne ozljede.

Radi obavljanja očevida na mjestu događaja, u vremenu od 15.05 do 18.55 sati, promet tim dijelom ceste privremeno je bio zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje obdukcije, a policijski službenici provode daljnje izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.