Crna Kronika

#192

Austrijanac na Pagu bocom ozlijedio sunarodnjaka, a potom sebe uboo u vrat

Austrijanac na Pagu bocom ozlijedio sunarodnjaka, a potom sebe uboo u vrat
Ivo Čagalj/PIXSELL/Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Pag provode kriminalističko istraživanje za kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju. Za to je djelo osumnjičen Austrijanac (20), koji je nakon napada na prijatelja (20) ozlijedio i samoga sebe.

Zadarska PU je priopćila da se za 20-godišnjeg državljanina Austrije osnovano sumnja da je 30. srpnja oko 06.30 sati u bungalovu u kampu na predjelu Katarelca, nakon verbalnog sukoba, fizički napao drugog 20-godišnjeg državljanina Austrije, te ga staklenom bocom ozlijedio u predjelu glave, trbuha i vrata, nakon čega je osumnjičenik napustio mjesto događaja te otišao u drugi obližnji bungalov gdje je sebi nanio ozljede u predjelu vrata, najvjerojatnije nožem.

Obojici su liječničku pomoć na mjestu događaja pružili djelatnici Hitne medicinske pomoći, nakon čega su prevezeni u Opću bolnicu Zadar, gdje im je za potrebe daljnjih vještačenja u postupku, izuzet biološki materijal.

Prilikom fizičkog sukoba, oštećeni 20-godišnjak je zadobio lake tjelesne ozljede, dok je osumnjičenik nanio sebi ozljede koje su od strane liječnika utvrđene kao teže tjelesne ozlijede, te je zadržan na bolničkom liječenju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u suradnji s nadležnim općinskim državnim odvjetništvom, protiv 20-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava.

Austrijski mediji još sinoć su o ovome izvijestili. Navode kako je mladić posumnjao da mu je netko u piće stavio amfetamin, nakon čega je pobjesnio te napao prijatelja, a kasnije ozlijedio i samoga sebe. Također dodaju da je napadnuti 20-godišnjak odmah pušten iz zadarske bolnice, dok je napadač zadržan na Jedinici intenzivnog liječenja. O njegovu zdravstvenom stanju danas nije bilo moguće dobiti informaciju iz bolnice, no neslužbeno doznajemo da se oporavlja od ozljeda. Austrijski mediji također navode kako se sve zbilo na popularnoj party-destinaciji u Dalmaciji.


Reci što misliš!