Crna Kronika

ugašen iza 21 sat

U požaru kod Pridrage izgorjela 24 hektara trave i niskog raslinja

U požaru kod Pridrage izgorjela 24 hektara trave i niskog raslinja
Pixell

​Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice jučer je zaprimilo informacije o požarima otvorenog prostora u Dalmaciji i u Zagrebačkoj županiji. Na intervenciji kod Pridrage sudjelovalo je 9 vatrogasca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Benkovac i DVD-a Novigrad i Pridraga, jedan protupožarni zrakoplov Canadair, te jedan Air-Tractor.

Dana 30. srpnja u 15:11 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Milna, otok Brač. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje i borovu šumu na površini od 3 ha. Na intervenciji su sudjelovala 42 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVD-a Supetar, Bol, Selca, Pučišća i Milna te dva protupožarna zrakoplova Canadair i jedan  helikopter Mi8MTV1 sa uređajem za gašenje. Požar je lokaliziran u 17:30 sati, a tijekom noći je organizirano dežurstvo vatrogasaca na požarištu.

Požar kod Pridrage

ŽVOC Zadar je u 11:55 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Pridrage. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 24 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Benkovac i DVD-a Novigrad i Pridraga, jedan protupožarni zrakoplov Canadair, te jedan Air-Tractor. Požar je ugašen u 21:30 sati.

Požari otvorenog prostora u Zagrebačkoj županiji

ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je u 15:03 sati dojavu o požaru na otvorenome prostoru u Velikoj Gorici, na adresi Kolodvorska 19. Opožarena je trava na površini od 0,25 ha. U gašenju požara sudjelovala su tri vatrogasaca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Velika Gorica. U požaru je jedna civilna osoba zadobila opeklina te je zbrinuta od strane HMP. Požar je ugašen je u 15:50 sati.

U 15:59 sati zaprimljena je dojava o požaru na otvorenome prostoru na području Čičke Poljane. Opožarena je trava na površini od 30 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Velika Gorica i DVD-a Čička Poljana i Kuče. 

Požar je ugašen je u 18:24 sati.

Požar u bolnici u Novom Marofu

DVD Novi Marof je u 12:28 sati zaprimio dojavu o požaru u bolnici u Novom Marofu. Požarom je bio zahvaćen aparat za kisik, na kojega je bio priključen pacijent, koji je uslijed ozljeda zadobivenih požarom preminuo. Vatrogasci su izvršili evakuaciju bolničkog odjela. U gašenju požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca s 2 vatrogasna vozila iz DVD-a Novi Marof. Požar je ugašen u 12:43 sati.


Reci što misliš!