Crna Kronika

neobično oružje

Mladiću određen istražni zatvor zbog pokušaja ubojstva mačetom

Mladiću određen istražni zatvor zbog pokušaja ubojstva mačetom
Shutterstock

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 24-godišnjaku koji je osumnjičen da je u subotu oko 22 sata na terasi kafića u Prečkom mačetom pokušao ubiti 32-godišnjaka, priopćilo je tužiteljstvo.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je priopćilo da je 24-godišnjaku određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tužiteljstvo je preciziralo da je 24-godišnjak u pijanom stanju vrijeđao i potom odvukao 32-godišnjaka na obližnju livadu gdje ga je nekoliko puta udario po glavi i tijelu, nakon čega je napadnuti pobjegao prema svojem stanu.

Napadnuti 32-godišnjak se zatim vratio do 24-godišnjaka od kojeg je zatražio da ga pusti na miru, odbacivši pritom sjekiru koju je ponio sa sobom.

Mlađi muškarac je potom ponovno izvrijeđao 32-godišnjaka i izvadio iz prtljažnika svojeg automobila mačetu kojom ga je porezao po desnoj ruci.

Nakon što se napadnuti muškarac počeo udaljavati, napadač ga je sustigao i oteo mu sjekiru koju je zajedno s mačetom odnio u prtljažnik te se odvezao s mjesta događaja, dodalo je tužiteljstvo.


Reci što misliš!