Crna Kronika

#192

Zagrebačka policija zaplijenila 2,5 kilograma kokaina i 17 kilograma marihuane

Zagrebačka policija zaplijenila 2,5 kilograma kokaina i 17 kilograma marihuane
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zagrebačka policija zaplijenila je u subotu u dva odvojena slučaja 17 kilograma marihuane od 43-godišnjaka u Vrapču i 2,5 kilograma kokaina koji je, skriven u ambalaži kozmetici i omotima bombona, zrakoplovom pokušao prokrijumčariti 32-godišnji Brazilac.

Policija je precizirala da je u subotu u pretrazi stana 45-godišnjaka u Vrapču pronašla 17,3 kilograma marihuane, dvije vrećice sa 1,7 grama kokaina, opremu za vaganje i pakiranje te pištolj marke crvena zastava koji je ilegalno posjedovao.

Istog dana u zagrebačkoj zračnoj luci uhićen je 32-godišnji državljanin Brazila koji je pokušao prokrijumčariti 2,5 kilograma kokaina sakrivenog u prtljazi.

Policija je utvrdila da je 32-godišnjak početkom srpnja prema prethodnom dogovoru na području Sao Paola od nepoznatih osoba preuzeo avionske karte za putovanje na relaciji Sao Paolo-Pariz-Zagreb.

Uz kartu je dobio i 1000 eura, šest bočica kozmetičkih proizvoda unutar kojih se nalazilo 1500 grama kokaina te dvije vrećice bombona s 43 paketića s ukupno 927 grama kokaina umotanih u omote bombona.

Nakon dovršenih kriminalističkh istraživanja, obojica osumnjičenika su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljeni.


Reci što misliš!