Crna Kronika

uskok u akciji

Uhićeni Bandićevi suradnici i ravnatelj HRT-a

Uhićeni Bandićevi suradnici i ravnatelj HRT-a
Igor Kralj/PIXSELL

Od srijede ujutro u akciji su privedeni Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom "Kralj Adventa".

U novoj antikorupcijskoj akciji, koju od srijede ujutro provode policija i Uskok, po neslužbenim podacima privedni su suradnici bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić u čijem domu na Tuškancu traje pretraga.

Zasad se nije mogla dobiti potvrda od policije i Uskoka, no mediji navode da se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih nedjela, mahom vezanih za poslove zagrebačke Gradske uprave.

Jutarnji list objavio je kako je riječ o sumnjama u kaznena djela počinjena u vrijeme bivše Gradske uprave, krajem prošle i u prvoj polovici ove godine.

Na meti Uskoka navodno je i Kazimir Bačić, koji je po pisanju Večernjeg lista uhićen zbog spornog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s bivšom Tvornicom električnih žarulja.

U tijeku je pretres stanova i prostora osumnjičenika za koje se pretpostavlja da će nakon pretraga biti privedeni na ispitivanje u Uskok.


Reci što misliš!