Crna Kronika

crna statistika

Šef prometne policije: Imamo 16 poginulih više nego u istom razdoblju lani

Šef prometne policije: Imamo 16 poginulih više nego u istom razdoblju lani
RTL

Do svibnja situacija je bila puno bolja. Ovaj vikend šest, prošli vikend sedam smrtno stradalih osoba. Što se tiče sigurnosti u prometu - stanje se pogoršalo, izvijestio je voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije Josip Mataija te je za emisiju Hrvatskog radija U mreži Prvog govorio o sigurnosti i kulturi u prometu u Hrvatskoj.

Iza nas je još jedan crni vikend na cestama, izgubljeno je 6 života. Tko je najveća prijetnja sigurnosti u prometu? Jesu li to motoristi, mladi ili stari vozači? Kako stati na kraj vozačima bez vozačke dozvole?

Kakva je prometna kultura u našoj zemlji, o tome koliko vozači, ali i pješaci uopće znaju prometna pravila govore voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije Josip Mataija, stalni sudski vještak za cestovni promet Goran Husinec i predsjednik Udruge Moto Gymkhana Croatia Željko Marinović.

"Do svibnja situacija je bila puno bolja nego u lipnju. Zaredalo se, ovaj vikend šest smrtno stradalih osoba, prošli vikend sedam, što se tiče sigurnosti u prometu, stanje se pogoršalo", izvijestio je voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije Josip Mataija.

"U ovom trenutku imamo 16 smrtno stradalih osoba više nego u istom razdoblju prošle godine", dodao je, ali i istaknuo da je prošla godina bila specifična po mnogo stvari, ali što se tiče prometa, to je bila godina s najmanje smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama.


Reci što misliš!