Crna Kronika

policija ima osnovanu sumnju

Teškoj prometnoj nesreći kod Murvice uzrok je pretjecanje?

Teškoj prometnoj nesreći kod Murvice uzrok je pretjecanje?
Dnevnik.hr

Jučer, 13. lipnja oko 21.10 sati na DC-08 između mjesta Murvica Gornja i Murvica Donja, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 52-godišnji hrvatski državljanin.

Postoji osnovana sumnja se da je do nesreće došlo kada je 52- godišnji vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka, vozio iz smjera Posedarja u smjeru Zadra te započeo radnju pretjecanja osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak, uslijed čega na lijevoj prometnoj traci, namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera, udara u prednji dio osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak, a koji se kretao istom dionicom.

Nakon udara, osobni automobil zadarskih oznaka nastavlja nekontrolirano kretanje u smjeru Posedarja, te se zaustavlja van kolnika, dok se vozač motocikla odvaja od istog i pada van kolnika.

Prilikom udara, dijelovi motocikla i osobnog automobila su oštetili osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka i drugi motocikl zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnjak, a koji se kretao iza 52-godišnjeg vozača motocikla, uslijed čega je 19-godišnjak, zajedno s motociklom sletio van kolnika, odvojio se od motocikla te se zaustavio u niskom raslinju. 

U prometnoj nesreći, vozač motocikla, 52-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće, dok su 28-godišnji vozač osobnog automobila i 19-godišnji vozač motocikla, kolima HMP prevezeni u Opću bolnicu Zadar gdje su im konstatirane teške tjelesne ozlijede.

Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika u Zadru. U vremenu od 21.25 do 03.25 sati navedena dionica DC-08 bila je zatvorena za sav promet te se promet odvijao alternativnim pravcem.

Nadležno državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje obdukcije, a poduzimaju se i druge dokazne radnje i izvidi radi utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće. 

 


Reci što misliš!