Crna Kronika

#192

Krađa bicikla, duhana i neplaćanje primljene robe: Dovršena kriminalistička istraživanja nad trojicom osumnjičenih

Krađa bicikla, duhana i neplaćanje primljene robe: Dovršena kriminalistička istraživanja nad trojicom osumnjičenih
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je prijevara u gospodarskom poslovanju, 1 teška krađa te 7 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobile lakše tjelesne ozljede

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 41 godinu, kojeg se sumnjiči za prijevaru u gospodarskom poslovanju.

Naime, njega se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u studenom 2019. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, s drugim trgovačkim društvom sklopio dogovor za kupoprodaju drvne mase, za iznos preko 96.000,00 kuna, koju robu je preuzeo te se obvezao na plaćanje u dogovorenom roku. Nakon preuzimanja robe, novčano dugovanja do sada nije podmirio. 

Pričinjena materijalna šteta iznosi preko 96.000,00 kuna, a protiv 41-godišnjaka, kao odgovorne osobe, nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Krađa

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u ponedjeljak, 07. lipnja u Stankovcima otuđio bicikl u vlasništvu 21-godišnjaka.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 20-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađe.

Teška krađa

S ponedjeljka na utorak u Zatonu, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva odakle je otuđio više raznih cigareta.

Materijalna šteta biti će naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.

 


Reci što misliš!