Crna Kronika

#192

Zadarska policija zaplijenila kokain, hašiš, marihuanu i speed u vrijednosti gotovo milijun kuna

Zadarska policija zaplijenila kokain, hašiš, marihuanu i speed u vrijednosti gotovo milijun kuna
PU zadarska

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 60 godine, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Jučer oko 11 sati na autocesti A1 smjer Zagreb –Split, policijski službenici Postaje prometne policije su zatekli vozača u prometnom prekršaju prekoračenja brzine, nakon čega je zbog sumnjivog ponašanja 60-godišnjeg vozača i vlasnika vozila BMW zagrebačkih registracijskih oznaka, te sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti predmeti kaznenog djela poradi pregleda vozila angažiran službeni pas za detekciju droga Policijske uprave zadarske.

Prilikom pregleda vozila službeni pas za detekciju droga Lili je pozitivno reagirao na prisutnost droge te je vozilo vučnom službom prevezeno u prostorije  policije, gdje je potom temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga vozila.

Prilikom pretrage BMW-a, na skrovitom mjestu u vozilu je pronađeno 637,3 grama kokaina pakiranog u 79 pojedinačnih paketića različite težine, 14,9 grama hašiša, 3 grama marihuane, 2 grama amfetamina tzv „speed“  te 2 ampule s 0,5 grama MDM-a.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se kako je droga bila namijenjena preprodavačima za daljnju prodaju konzumentima na zadarskim ulicama, a radi se kokainu izrazito visoke čistoće, kojeg preprodavači miješaju s punilima radi povećavanja mase te se procjenjuje kako bi vrijednost zaplijenjene droge na uličnom tržištu dosegla preko 900.000,00 kuna.

Droga i vozilo su oduzeti, a osumnjičeni 60-godišnjak je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Kriminalističko istraživanje u odnosu na osobe kojima je droga bila namijenjena se i dalje nastavlja.