Crna Kronika

pu zadarska izvjestila

Od Benkovca do Pirovca "opalio" po gasu

Od Benkovca do Pirovca

U nedjelju, u 09,15 sati na autocesti A1, dionica Benkovac - Pirovac, 43-godišnji vozač je upravljao VW Pasat-om brzinom od 196 km/h na mjestu gdje je brzina bila ograničena na 100 km/h

Proteklog vikenda ( 12. - 14. veljače ), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 432 vozila i vozača, a poduzeli su 144 represivne mjere.

alkotestiran je 121 vozač, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola
3 vozila bez tehničkog pregleda i registracije
3 vozila bez osiguranja
1 vozač bez položenog vozačkog ispita ( prije stjecanja prava )
48 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
7 vozačaje vozilo bez zaštitnog pojasa
11 vozača je koristilo mobitel
13 vozača nije poštivalo prometni znak

 Iz prometa je isključeno 3 vozača i 1 vozila.
 
U tom se vremenu dogodilo 4 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.
 
Vožnja pod utjecajem alkohola:
 
U nedjelju, 14. veljače oko 06,50 sati u Ugriniću na otoku Pašmanu, 34-godišnji vozač je upravljao Renault-om zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,98 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.
Vozač je tom prilikom vozilom izazvao prometnu nesreću, slijetanje van kolnika, u kojoj je zadobio teške tjelesne ozljede.
Protiv 34-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Nedozvoljena brzina na autocesti
 
U nedjelju, u 09,15 sati na autocesti A1, dionica Benkovac - Pirovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 43-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao VW Pasat-om nedopuštenom brzinom od 196 km/h na mjestu gdje je brzina bila ograničena na 100 km/h.
 
Vozaču je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdan Prekršajni nalog uz predviđenu novčanu kaznu od 5.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.


Reci što misliš!