Crna Kronika

završen očevid

Mladići teško ozlijeđeni u prometnoj nesreći na Benkovačkoj cesti

Mladići teško ozlijeđeni u prometnoj nesreći na Benkovačkoj cesti
Federico Scopa/AFP

U nedjelju 24. siječnja u 3 sata, na Benkovačkoj cesti u Zadru dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe teško, a jedna lakše ozlijeđene.

Sumnja se da je do nesreće došlo tako što je 25-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola od 0,98 g/kg, upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, te se kretao navedenom ulicom iz smjera jugoistoka u smjeru sjeverozapada. Izlaskom iz desnog zavoja, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste te atmosferskim prilikama, a zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom te prešao u prometnu traku namijenjenu za kretanju vozila iz suprotnog smjera.

Vozilo je potom s kolnika sletjelo na nogostup i prednjim lijevim dijelom udarilo u betonski zid, od kojeg se odbilo i nastavilo nekontrolirano kretati po nogostupu gdje je udarilo u rasvjetni stup, rotiralo se oko stupa da bi potom udarilo u betonski zid od kojeg se odbilo natrag na kolnik gdje se u konačnici i zaustavilo. 

Ozlijeđenim osobama medicinska pomoć je pružena u Općoj bolnici Zadar gdje su 25-godišnjem vozaču utvrđene teške tjelesne ozljede, 25-godišnjem putniku osobito teške tjelesne ozljede, te su obojica zadržani na daljnjem liječenu. Drugom putniku u vozilu, 24-godišnjaku, utvrđene su lakše tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja proveden je očevid, a policijski službenici u suradnji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom i nadalje poduzimaju dokazne radnje i izvide radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće. 

 


Reci što misliš!