Crna Kronika

dovršeno krim istraživanje

Osumnjičeniku za izazivanje požara na Bilom Brigu na teret se stavljaju još četiri požara

Osumnjičeniku za izazivanje požara na Bilom Brigu na teret se stavljaju još četiri požara
Dino Stanin/PIXSELL

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči da je počinio više kaznenih djela protiv opće sigurnosti i protiv imovine.

Naime, sumnjiči ga se da je u utorak 22.prosinca u 03.10 sati u Šibenskoj ulici u Zadru otvorenim plamenom izazvao požar na jednom PVC kontejneru nakon čega se požar proširio na još tri PVC kontejnera uslijed čega su tri kontejnera za otpad u potpunosti izgorjela dok je jedan djelomično oštećen. Požar sa kontejnera je zahvatio obližnja parkirana vozila, od kojih je vozilo Seat zadarskih registarskih oznaka 65-godišnjeg vlasnika izgorjelo u potpunosti dok su na vozilima zadarskih registarskih oznaka Peugeot u vlasništvu 34-godišnjaka,  Suzuki u vlasništvu 34-godišnjakinje i Renault u vlasništvu 42-godišnjaka,nastala oštećenja uzrokovana toplinskom energijom, te na taj način doveo u opasnost druge osobe i imovinu. 

Također ga se sumnjiči da je 18. studenog ove godine oko 02.00 sati u Vinkovačkoj ulici u Zadru, otvorenim plamenom izazvao požar na kauču koji se nalazio u prolazu između dvije stambene zgrade. Uslijed požara,  kauč je u potpunosti izgorio, a zbog djelovanja toplinske energije oštećena je fasada stambene zgrade te motocikl u vlasništvu 32–godišnjaka koji je bio parkiran u blizini.

Nadalje, sumnjiči ga se da je na štetu trgovačkog društva, na području Bilog briga u Zadru otvorenim plamenom zapalio ukupno šest kontejnera za odlaganje otpada, koji su uslijed požara u potpunosti izgorjela i to:

-  04. rujna oko 00.30 sati u  Vukovarskoj ulici dva kontejnera, a kojom prilikom uslijed djelovanja toplinske energije su oštećena i dva osobna vozila u vlasništvu 42-godišnjaka i 38-godišnjaka,

-  07. prosinca tijekom noći u Šibenskoj ulici tri kontejnera te

-  22. prosinca oko 03.00 sati u Vinkovačkoj ulici dva kontejnera.

Na taj način oštećenom trgovačkom društvu pričinjena je materijalna šteta u ukupnom iznosu od 9.000,00 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 37-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom  i tri kaznena djela Oštećenje tuđe stvari  predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.


Reci što misliš!