Crna Kronika

Općinsko državno odvjetništvo

Dvojac koji je napao mladića u Kaštelima pušten iz pritvora, podignuta optužnica

Dvojac koji je napao mladića u Kaštelima pušten iz pritvora, podignuta optužnica
Screenshot Facebook

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu zbog iznude protiv 19-godišnjeg B.K i 17-godišnjeg maloljetnika iz Kaštela, glavnih aktera snimke koja se proširila društvenim mrežama krajem kolovoza, a na kojoj se vidi kako se brutalno iživljavaju nad 19-godišnjakom udarajući ga rukama i nogama po glavi i tijelu.

Tereti ih se da su 22. kolovoza oko 10:30 u dvorištu crkve Bezgrešnog začeća od žrtve tražili da im preda 2000 kuna te su ga više puta udarali šakama i nogama po tijelu. Kako bi ga zastrašio, B.K. mu je rekao da će ga "ugasiti" ako mu ne donese novac u roku dva dana pa je žrtva rekla da će im dati novac.

Tražio je od oca da maloljetnom zlostavljaču da skuter vrijedan najmanje 2000 kuna umjesto novca, što je ovaj i napravio dva dana poslije, nakon što su napravili kupoprodajni ugovor, te je dao skuter 17-godišnjaku. Osim toga, po optužnici, B.K. je od žrtve tražio dodatnih 500 kuna, no ovaj mu je dao samo 300 kuna.

Rasplakali su se pred sucem

Obojica mladića nalazila su se u istražnom zatvoru od 31. kolovoza kada ih je, na prijedlog ODO-a, zatvorio sudac istrage Županijskog suda u Splitu. Stariji je tada priznao sve za što ga se tereti te mu je istražni zatvor bio određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, dok se mlađi branio šutnjom pa je u zatvoru na Bilicama završio i zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ometati istragu, doznaje Slobodna Dalmacija.

Obojica su se rasplakali i na ispitivanju u ODO-u, ali i pred sucem istrage. Iako je, nakon podizanja optužnice, ODO Split tražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti djelo, taj zahtjev je odbijen te su mladići pušteni na slobodu.

Umjesto istražnog zatvora određene su im mjere opreza, i to javljanje nadležnoj policijskoj postaji svakog tjedna te zabrana približavanja i uspostavljanja kontakta sa žrtvom. Da su izašli na slobodu, potvrdio nam je odvjetnik Marijo Vuković koji zastupa maloljetnika, no nije želio otkriti detalje.


Reci što misliš!