Crna Kronika

pu zadarska

Rekorder napuhao 1,83 promila, sankcionirana trećina vozača

Rekorder napuhao 1,83 promila, sankcionirana trećina vozača
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U petak, 11. rujna oko 23.40 sati u Ulici Sv. Marije u Zadru, 34-godišnji vozač je upravljajući osobnim automobilom Škoda zadarskih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a pod utjecajem alkohola od 1,84 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda

Proteklog vikenda ( 11. -13. rujna 2020. godine) policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 433 vozila i vozača, a poduzeli su 137 represivnih mjera.

 Alkotestirano je 78 vozača, od kojih je njih 10 bilo pod utjecajem alkohola,

57 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
4 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje
9 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa
1 vozač prije stjecanja prava na upravljanje
3 vozača zbog upravljanja za vrijeme zabrane
7 vozača zbog nepropisnog pretjecanja
3 vozača zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka (prolaska na crveno)
3 vozila bez tehničkog pregleda i registracije
3 zbog nenošenja vozačke dozvole
7 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključeno 14 vozača i 3 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

U petak, 11. rujna  oko 23.40 sati  u Ulici Sv. Marije u Zadru, 34-godišnji  vozač je upravljajući osobnim automobilom Škoda zadarskih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a pod utjecajem alkohola od 1,84 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač  je sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 13. rujna 2020. godine u 09.26 sati na autocesti A1 na dionici Pristeg – Benkovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar  su službenim vozilom presretač zaustavili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen brzinom od 240 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

Vozaču je na licu mjesta izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 5.000,00 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od 1 mjesec.


Reci što misliš!