Crna Kronika

stradao prilikom prelaska pruge

U naletu vlaka poginuo u Njemačkoj mladi hrvatski reprezentativac

U naletu vlaka poginuo u Njemačkoj mladi hrvatski reprezentativac
Fenix-magazin.de

Njemački Fenix-magazin piše kako je mladi hrvatski reprezentativac Luka Lucić poginuo u Njemačkoj nakon naleta vlaka. Lucić je igrao za Stuttgarter Kickers. Za mladu hrvatsku reprezentaciju odigrao je tri utakmice.

U sudaru s vlakom na liniji U8 u Ostfildernu (Okrug Esslingen u Baden-Württembergu) 16-godišnji biciklist teško je ozlijeđen u utorak popodne na Stuttgarter Straßeu između Ruita i Heumadena, a poslije je od posljedica nesreće preminuo.

Zadobio je teške ozljede i morao je helikopterom biti prebačen do bolnice nakon što je od liječnika dobio prvu pomoć. Prema policijskim nalazima, mladić je ondje umro u utorak navečer.

Nije vidio vlak

Njegovom smrću pogođeni su suigrači i stožer HSK-a u Njemačkoj, a pogotovo tehnički Koordinator HNS-a za Njemačku Danijel Lučić koji je za Fenix-magazin i potvrdio ovu tužnu vijest.

Kako javlja njemačka policija, Lucić je išao iz smjera Ruita biciklističkom stazom s desne strane Stuttgarter Straßea. Na takozvanom Abendeckkreuzungu htio je prijeći željezničku prugu na prijelazu opremljenom trepćućim svjetlom.

Prema trenutnim saznanjima, previdio je vlak koji ide u smjeru Ruit. Unatoč hitnom zaustavljanju i izdavanju signala upozorenja, 56-godišnji vozač vlaka nije uspio spriječiti sudar s biciklistom.

U vlaku nema ozlijeđenih

Vozač vlaka i putnici bili su neozlijeđeni. Željeznička pruga, dio i Stuttgarter Straßea i prijelazno područje bili su zatvoreni do oko 17.45. Na mjestu nesreće dežurala je vatrogasna jedinica sa šest vozila i 20 vatrogasaca.

Spasilačke službe i liječnik Hitne pomoći bili su na licu mjesta s jedanaest službi Hitne pomoći, helikopterom Hitne pomoći… Policija je dežurala s ukupno četiri patrolna automobila. Naredbom državnog odvjetništva iz Stuttgarta pozvan je vještak.

Prometna policija započela je istragu i traži od svjedoka koji su promatrali tijek nesreće da pozovu na broj telefona 0711/39900.

 


Reci što misliš!