Crna Kronika

prevarant

Kompletirao vozila dijelovima s otuđenih automobila i nudio ih kupcima

Kompletirao vozila dijelovima s otuđenih automobila i nudio ih kupcima

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije su u odnosu na prethodno provedeno kriminalističko istraživanje u ožujku ove godine, a u vezi teških krađa vozila, nastavili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela protiv imovine.

Naime, sumnjiči se da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi prethodno legalno kupovao karambolirana vozila marke VW Golf, nakon čega bi stupao u kontakt sa zasada nepoznatim osobama od kojih bi kupovao vozila za koje je znao da su pribavljena kaznenim djelom te na širem zadarskom području, u auto-limarskoj radioni kompletirao karambolirana vozila dijelovima s otuđenih vozila ili na otuđenim vozilima krivotvorio broj šasije i dalje ih prodavao drugim osobama po tržišnoj cijeni.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je kupio najmanje šest vozila koja su bila otuđena na području RH u vremenu od 2017. do 2020. godine.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 30-godišnjak je zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela Prikrivanje i Krivotvorenja isprave, jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Policijski službenici nastavljaju s daljnjim kriminalističkim istraživanjem.

 


Reci što misliš!