Crna Kronika

#192

Vozač Forda neslavni rekorder akcije Vikend u Zadru

Vozač Forda neslavni rekorder akcije Vikend u Zadru
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Proteklog vikenda (24. – 26. srpnja 2020. godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 635 vozila i vozača, a poduzeli su 238 represivne mjere.

Alkotestirano je 167 vozača, od kojih je njih 22 bilo pod utjecajem alkohola,

- 65 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
- 6 vozača je nepropisno koristilo mobitel za vrijeme vožnje
- 13 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa
- 8 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole
- 4 vozača prije stjecanja prava na upravljanje
- 4 vozača zbog isteka roka važenja vozačke dozvole
- 1 vozač zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka (prolaska na crveno)
- 1 vozač zbog nepropisnog pretjecanja
- 4 vozila bez tehničkog pregleda i registracije
- 36 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključen 27 vozača i 4 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 20 prometnih nesreća u kojima su 2 osobe zadobile teške te 4 osoba lakše tjelesne ozlijede.

U  nedjelju, 26. srpnja u 16.50 sati u Zadru, u Ulici Hrvatskog sabora,  prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 54-godišnjeg vozača koji je  upravljao osobnim automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,12 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.
Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno sankcioniran.

Jučer, 26. srpnja oko 04.10 sati na Trgu Sv. Jurja u Viru prilikom kontrole prometa, policijski službenici Prve policijske postaje Zadar  zaustavili su 23-godišnjeg vozača koji je bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 1,35 promila upravljao motociklom zadarskih registarskih oznaka. Prilikom postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike, oglušio se na zapovjedi i odbio dati na uvid dokumente te se trčeći pokušao udaljiti. Ubrzo je sustignut te je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, gdje je smješten do otrežnjenja.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 23-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Reci što misliš!