Crna Kronika

#192

Tijekom vikenda na zadarskom području zabilježeno više slučajeva krađe

Tijekom vikenda na zadarskom području zabilježeno više slučajeva krađe
Shutterstock

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudio na prodaju sunčane naočale obilježene znakom koji je istovjetan zaštićenim žigom i tako javnost doveo u zabludu o podrijetlu proizvoda.

Naime, sumnjiči ga se da je 14. srpnja u Biogradu, na prodajnom štandu, kao vlasnik trgovačkog obrta nudio na prodaju 338 komada sunčanih naočala s logom zaštićene marke, a za koju nije posjedovao dokumentaciju i račune.

Sunčane naočale su mu oduzete. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenom zastupniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od najmanje 304.000,00 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu.

Protiv 36-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede žiga.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Naime, kod njega je pronađeno 156,3 grama marihuane te digitalna vaga za precizno mjerenje, koji su mu oduzeti.

Protiv 19-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom kojeg se sumnjiči za krađu.

Naime, sumnjiči ga se da je u petak, 25. srpnja u večernjim satima u Obrovačkoj ulici u Gračacu otuđio teretno vozilo u vlasništvu 30-godišnjaka, nakon čega se s vozilom udaljio. Vozilo je ubrzo pronađeno na području Štikade, te je vraćeno vlasniku.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 23-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

U petak, 24. srpnja na Ravnicama u Zadru nepoznati počinitelj je provalio u vozilo u vlasništvu 23-godišnjaka odakle je otuđio bluetooth zvučnik i punjač za mobitel.

Materijalna šteta iznosi oko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Jučer, 25. srpnja poslijepodne u Viru nepoznati počinitelj je provalio u kuću odakle je otuđio novac i mobitel u vlasništvu 65-godišnjakinje. 

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Jučer, 25. srpnja u večernjim satima u Viru nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 51-godišnje državljanke Austrije odakle je otuđio novčanik s dokumentima i novcem te prijenosno računalo. 

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

 


Reci što misliš!