Crna Kronika

istraga još traje

Policija ima novog osumnjičenika u slučaju nestanka Madeleine McCann

Policija ima novog osumnjičenika u slučaju nestanka Madeleine McCann
RTL Arhiva

Britanska i njemačka policija objavile su u srijedu da imaju novog osumnjičenika u slučaju nestanka trogodišnje Britanke Madeleine McCann, koja je 2007. nestala u Portugala iz apartmana u kojem je spavala te da skupljaju informacije o Nijemcu koji se trenutačno nalazi u njemačkom zatvoru na odsluženju kazne zbog seksualnog napada.

Madeleine McCann je nestala prije 13 godina iz spavaće sobe u portugalskom ljetovalištu Algarveu, dok su njezini roditelji bili na večeri s prijateljima u obližnjem resortu. Iako je priča dobila izniman publicitet širom svijeta, sudbina mlade Britanke i dalje je misterij, a slučaj do danas nije dobio epilog.

Policija nije imenovala novog osumnjičenika, ali su istaknuli da se radi o 43-godišnjem muškarcu o kojem žele razgovarati s bilo kim tko bi mogao imati relevantne informacije za ovaj slučaj. Policiju zanimaju i sve informacije o kretanju dva vozila, kombiju marke Volkswagen i automobilu marke Jaguar, koja se povezuju sa 43-godišnjim muškarcem i trenutačno su u posjedu njemačke policije.

Njemačka policija je objavila da slučaj vodi kao "sumnju na ubojstvo" te da su ustanovili način na koji je McCann ubijena. Prema saznanjima njemačkih istražitelja ubojstvo nije bilo planirano te da je osumnjičenik prije sudjelovao u zločinima kao što su provale i krađe.

Za britansku policiju ovo je još uvijek slučaj nestale osobe, a nova saznanja objavljena u srijedu britanski istražitelji su nazvali "značajnim napretkom".

Britanski policijci su zamolili sve koji imaju bilo kakve informacije vezane za dva portugalska broja mobilnih telefona, da se im se jave. Osumnjičeni 43-godišnji Nijemac je bio korisnik jednog broja, a s drugog broja je stigao poziv osobe s kojom je razgovarao 30 minuta. Poziv je stigao iz područja u kojem je neposredno prije toga Madeleine McCann posljednji put viđena.

"Više od 13 godina je prošlo i možda su se vaši stavovi promijenili. Ova osoba je u zatvoru... vrijeme je da kažete što znate", izjavio je britanski istražitelj Mark Cranwell.


Reci što misliš!