Crna Kronika

drogom opskrbljivali cijelu županiju

Uhićenom dilerskom dvojcu određen istražni zatvor

Uhićenom dilerskom dvojcu određen istražni zatvor
Marko Dimic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je ispitalo dvojicu privedenih hrvatskih državljana (1984. i 1990.) zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama, kaznenog djela protiv gospodarstva nedozvoljenom trgovinom i kaznenog djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvar.

Postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 36-godišnjak od 9. travnja do 29. svibnja 2020. u Zadru i okolnim mjestima, radi stjecanja protupravne imovinske koristi daljnjom prodajom droge u 77 navrata prodavao konzumentima drogu kokain, pa je tako prodao ukupno oko 171,8 grama droge kokain te ostvario imovinsku korist u iznosu od oko 85.000,00 kuna. Osnovano se sumnja i da je 29. svibnja 2020. u svom stanu u Zadru, radi daljnje preprodaje i stjecanja protupravne imovinske koristi, držao 11,1 gram droge kokain zapakirane u devet PVC vrećica.

Postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičeni 30-godišnjak od 25. travnja do 22. svibnja 2020. u Kruševu i mjestima oko Kruševa, radi stjecanja protupravne imovinske koristi daljnjom prodajom droge, u pet navrata prodavao konzumentima drogu kokain i  marihuanu, pa je tako prodao ukupno 100,00 grama droge marihuane i tri grama kokaina, te ostvario imovinsku korist u iznosu od oko 6.500,00 kuna. Osnovano se sumnja da je drugoosumnjičenik u svojoj obiteljskoj kući u Kruševu, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi držao 12,42 kg sitno rezanog duhana, te nepoznato vatreno oružje sa skraćenim cijevima bez usadnika, 33 komada puščanog streljiva, trinaest komada pištoljskog streljiva, te šest komada lovačkog streljiva.

Osnovano se sumnja da su dvojica osumnjičenika od 18. travnja do 24. svibnja 2020. u Kruševu i okolnim mjestima, zajednički i dogovorno radi stjecanja protupravne imovinske koristi prodajom droge, u sedam navrata dogovorili i prodali ukupno 25 grama droge kokain za što su ostvarili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 12.000 kuna. 

Ujedno, osnovano se sumnja da su dvojica osumnjičenika 29. svibnja 2020. u Kruševu, u prostoru koji zajednički koriste, radi stjecanja protupravne imovinske koristi daljnjom prodajom droge držali ukupno 43 grama droge kokain upakirane u PVC vrećicu, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Drogu su preprodavali osobama  u dobi od 23 do 43 godine, osim u Zadru prodavali u Obrovcu, Kruševu, Jasenicama, Karinu gornjem i Karinu donjem, Benkovcu, Stankovcima, Smilčiću, Novigradu, Posedarju, Jovićima, Poličniku, Murvici, Briševu, Sukošanu, u Svetom Roku kod Gospića i na šibenskom području. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela što je sudac istrage prihvatio i osumnjičenicima odredio istražni zatvor.


Reci što misliš!