Crna Kronika

incident kod stankovaca

22-godišnjak optužen da je tijekom bijega udario policajca

22-godišnjak optužen da je tijekom bijega udario policajca
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mjesec dana nakon što je bježao od policije na blokadnom punktu u Stankovcima, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv mladića (22) za kazneno djelo "protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi u pokušaju".

Kako je na svojim internetskim stranicama objavilo Općinsko državno odvjetništvo, optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 7. travnja 2020. u Stankovcima, nakon što su ga policijski službenici koji su obavljali nadzor na punktu oformljenim povodom zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka radi sprječavanja širenja virusa Covid-19, pokušali zaustaviti u neregistriranom vozilu kojim je okrivljenik upravljao, odbio postupiti po naredbi policijskih službenika te vozilom krenuo u bijeg. Kad je okrivljenik zaustavio vozilo i kad mu je policijski službenik izdao naredbu da ugasi vozilo i izađe iz njega, tereti ga se da je šakom udario policijskog službenika u glavu i abdomen, nakon čega je policijski službenik uz pomoć drugog policijskog službenika svladao okrivljenikov otpor, a tom je prilikom policijski službenik zadobio lake tjelesne ozljede.

Općinskom sudu u Zadru predloženo je da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela. 


Reci što misliš!