Crna Kronika

#192

Zadarskoj policiji pune ruke posla: Iznude, krađe, prometne nesreće...

Zadarskoj policiji pune ruke posla: Iznude, krađe, prometne nesreće...
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirano je dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, prijetnja, iznuda, dvije teške krađe, dvije krađe, dva narušavanja javnog reda i mira te osam prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene.

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, 60-godišnjaka se sumnjiči da je 06. travnja na svom zemljištu u Omsici spaljivao biljni otpad, kojom prilikom mu je vatra izmakla kontroli te se požar proširio na područje Omsice i Deringaja. U požaru je izgorjelo preko 20 hektara trave, niskog raslinja i šume, kojom prilikom je nastala veća materijalna šteta.

Protiv 60-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim državljaninom Srbije, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela.

Tako se 44-godišnjaka sumnjiči da je u posljednjih mjeseca dana iz kuće 40-godišnjeg vlasnika, u kojoj je boravio na biogradskom području, otuđio dva televizora, motornu pilu, usisivač, dva suncobrana  te drugi alat i opremu, vrijednu oko 30 tisuća kuna.  

Također ga se sumnjiči da je od 24-godišnjeg državljanina BiH u posljednja dva mjeseca iznuđivao novac uz prijetnje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnji državljanin Srbije je uz kaznene prijave zbog prijetnje, iznude i krađe predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. 

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je 18. ožujka u ulici Josipa Jurja Strossmayera u Zadru provalio u trgovinu trgovačkog društva, odakle nije ništa otuđio.

Protiv 36-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

U vremenu od 01. do 24. travnja  u Bibinjama, nepoznati počinitelj je provalio u kuću 75-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio televizor, bušilice i dr.

Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

S petka na subotu u Škabrnji, nepoznati počinitelj je iz štale 72-godišnjeg vlasnika otuđio četiri janjeta.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

S petka na subotu na Obali kneza Trpimira u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio gumeni brod s vanbrodskim motorom u vlasništvu 47-godišnjaka.

Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

 


Reci što misliš!