Crna Kronika

razlog još uvijek neutvrđen

Nakon što je namjerno izazvala požar kraj kuće u Lisičiću, vlasniku je zaprijetila novim požarom

Nakon što je namjerno izazvala požar kraj kuće u Lisičiću, vlasniku je zaprijetila novim požarom
Ilustracija/Marko Jurinec/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenu državljanku Republike Hrvatske (1992.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica 19. travnja 2020. došla do oštećenikove kuće za odmor u mjestu Lisičić ispred koje su bila dva radna stroja ukupne vrijednosti oko 300.000,00 kuna, te je u cilju ugrožavanja tuđe imovine, neutvrđenim sredstvom zapalila vatru na mjestu guste vegetacije, koja se pod utjecajem zapadnog vjetra širila u smjeru oštećenikove nekretnine. Oštećenik je to primijetio i pozvao vatrogasce koji su uspjeli pravovremeno ugasiti požar, pa nije došlo do zapaljenja radnih strojeva i vikendice. 

Osnovano se sumnja da je osumnjičenica, nakon što je požar ugašen, srela oštećenika te mu zaprijetila da će mu sve zapaliti i kod njega izazvala strah i uznemirenost.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.


Reci što misliš!