Crna Kronika

obiteljski nasilnik

Zadranin fizičiki zlostavljao sestru i prijetio joj smrću

Zadranin fizičiki zlostavljao sestru i prijetio joj smrću
Shutterstock

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je privedenog državljanina Republike Hrvatske (1989.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv osobne slobode prijetnjom, kazneno djelo protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede, te kazneno djelo protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 18. i 19. travnja 2020. u Zadru, u stanu u kojem stanuje zajedno s majkom i sestrom, fizički napao svoju sestru i zaprijetio joj da će ju ubiti, te sutradan uz ponovljeno fizičko nasilje ponovio svoje prijetnje, pri čemu je ona tjemenom udarila u ugao zida, te ju je na tlu udarao nogom po njenim nogama, uslijed čega je ona zadobila površinske ozljede glave (lake ozljede). 

Osnovano se sumnja i da joj je nastavio prijetiti na što je ona pobjegla iz stana pretrpjevši strah za vlastiti život.

Osnovano se sumnja i da je od prosinca 2019. do 19. travnja 2020. u istom stanu u više navrata učestalo verbalno napadao svoju sestru pogrdnim riječima te ju fizički napadao, čime je kod nje izazvao osjećaj poniženja, srama i straha za vlastitu sigurnost.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. 


Reci što misliš!