Crna Kronika

akcija vikend

Pijan sjeo za volan i "zaboravio" se zaustaviti na kontrolnom punktu

Pijan sjeo za volan i
Dino Stanin/PIXSELL

Vozač je uhićen te smješten u prostorije policije, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena novčana kazna i zaštitna mjera.

U petak navečer oko 18,55 sati,  na ulici Hrvatskog sabora u Zadru, policijski službenici su zaustavili 39-godišnjeg vozača, koji je upravljao VW Polo-om (ZD), pod utjecajem alkohola od 1,79 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda. 

Također je utvrđeno da se vozač prethodno nije zaustavio na kontrolno-blokadnom punktu uspostavljenom na ulazu u Zadar. Vozač je uhićen te smješten u prostorije policije, nakon čega je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena novčana kazna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Proteklog vikenda (17.– 19. travnja), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 514 vozila i vozača, a poduzeli su 135 represivnih mjera.
 
- alkotestirano je 102 vozača, od kojih je njih 5 bilo pod utjecajem alkohola
- 7 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
- 1 vozilo bez tehničkog pregleda i registracije
- 3 vozača bez položenog vozačkog ispita
- 1 vozač u vrijeme zabrane upravljanja vozilom
- 5 vozača je nepropisno pretjecalo
- 2 su prošla kroz crveno svjetlo
- 48 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa
- 14 vozača je koristilo mobitel
- 4 vozača nije poštivalo prometni znak
 
Iz prometa je isključeno 8 vozača i 1 vozilo.

U tom se vremenu dogodilo 3 prometne nesreće, s materijalnom štetom.


Reci što misliš!