Crna Kronika

#192

Tijekom vikenda zadarska policija intervenirala zbog više težih prekršaja

Tijekom vikenda zadarska policija intervenirala zbog više težih prekršaja
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirana je prisila prema službenoj osobi, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, omogućavanje trošenja droga, dvije teške krađe, dvije krađe, dva narušavanja javnog reda i mira te tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi i tešku krađu.

Naime, u petak navečer u 20,35 sati prilikom policijske intervencije u kući u Posedarju, 39-godišnjak je verbalno vrijeđao i omalovažavao policajce te pružao aktivan otpor, da bi u jednom trenutku prozorom prikliještio ruku policijskom službeniku te ga lakše ozlijedio. Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 39-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Također ga se sumnjiči da je početkom travnja na predjelu Gajine u Posedarju, provalio u kuću 62-godišnje vlasnice, odakle je otuđio meso iz ledenice, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, u sklopu kriminalističkog istraživanja na benkovačkom području kod njega su pronađena dva spremnika za automatsku pušku, 30 komada streljiva vojnog podrijetla, pet pištoljskih spremnika, 138 komada streljiva cal 9 mm, 79 lovačkih patrona te 57 komada pištoljskog streljiva raznog kalibra.

Oružje i streljivo su mu oduzeti, a protiv njega je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. 

U petak poslijepodne nešto iza 17 sati u stanu u Zadru, pronađeno je mrtvo tijelo 44-godišnje žene. Odmah po saznanju, na mjesto događaja su izišli policijski službenici kao i mrtvozornik, koji je konstatirao smrt te će se nakon izvršene obdukcije utvrditi točan uzrok smrti,. 

Na mjestu događaja je poduzet očevid, kojom prilikom su u stanu pronađeni tragovi koji upućuju na konzumiranje opojne droge, stoga su iste večeri u prostorije policije dovedene dvije ženske osobe.

Nad dvije ženske osobe u dobi od 59 i 54 godine je provedeno daljnje kriminalističko istraživanje, nakon čega su obje uz kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo omogućavanja trošenja droga i tvari zabranjenih u sportu  predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje su prethodile događaju.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u vremenu od srpnja do listopada mjeseca prošle godine u Kakmi provalio u kuću 57-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio novac, tri mobitela, televizor, motornu pilu, brusilicu te druge kućne potrepštine i raznu odjeću, vrijednosti oko 30 tisuća kuna.

Protiv 37-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

S petka na subotu u Košljunu na Pagu, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću 56-godišnje vlasnice, odakle je otuđio agregat, alkumulator, pilu i dr.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Sa subote na nedjelju u ulici Denisa Špike u Zadru, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije mjesnog odbora, odakle je otuđio piće.

Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

U vremenu od 10. do 14. travnja  u Bošanima na Pagu, nepoznati počinitelj je s pašnjaka otuđio 20 janjaca u vlasništvu 64-godišnjakinje.

Materijalna šteta iznosi preko deset tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Prošli tjedan u ulici Put Murvice U Zadru, nepoznati počinitelj je  otuđio mobitel u vlasništvu 28-godišnjaka.

Materijalna šteta iznosi preko tisuću kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.


Reci što misliš!