Crna Kronika

okolica zadra

Godinama maltretirao suprugu pred djecom pa joj slao prijetnje kad se odlučila na razvod

Godinama maltretirao suprugu pred djecom pa joj slao prijetnje kad se odlučila na razvod
Shutterstock

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 6. travnja 2020. ispitalo privedenog državljanina Republike Hrvatske (1991.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak od kraja 2015. do 5. travnja 2020. u jednom mjestu pored Zadra, gdje je živio sa suprugom i maloljetnom djecom; iako svjestan da takvim ponašanjem može ugroziti pravilan psihofizički razvoj svoje djece, pa pristajući na to, u prisutnosti maloljetne djece svoju suprugu učestalo verbalno i fizički napadao, te vrijeđao raznim pogrdnim riječima.

Osnovano se sumnja da je točno neutvrđenog dana u veljači 2020. godine, nakon što je oštećena supruga zatražila razvod braka, nezadovoljan njenom odlukom u više joj navrata sa svog mobitela na njezin mobitel poslao više ponižavajućih i uvrjedljivih poruka, a potom joj ponovno 5. travnja 2020. sa svog mobitela na njezin mobitel poslao poruku prijetećeg sadržaja.

Osumnjičenikovo ponašanje izazvalo je kod oštećenice osjećaj poniženosti, te straha i uznemirenosti da bi izrečene prijetnje mogao i ostvariti, dok je njegovo ponašanje kod djece izazvalo strah i psihičku uznemirenost.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 


Reci što misliš!