Crna Kronika

dovršeno krim istraživanje

Policija pronašla muškarca koji je izazvao požar uz obilaznicu

Policija pronašla muškarca koji je izazvao požar uz obilaznicu
Shutterstock

Policijski službenici Druge policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, 37-godišnjaka se sumnjiči da je u petak oko 18 sati u ulici Hrvatskog Sabora u Zadru, namjerno izazvao požar na otvorenom prostoru, kojom prilikom  je izgorjelo suho raslinje, suha trava te su djelomično nagorjela 3 stabla masline. Požar su ugasili vatrogasci, a na mjestu događaja je izvršen očevid.

Ubrzo nakon dojave, već u 18,20 sati policijski službenici su ga uhitili  u neposrednoj blizini požara te priveli u prostorije policije. Kod njega su pronađena dva upaljača, mala sjekira, džepni nožić, škare i drugi predmetni.

Protiv 37-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a isto tako je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.


Reci što misliš!