Crna Kronika

novi detalji

Ubojstvo kod Vinkovaca: Pokušao ubiti djevojku iz Ljubav je na selu

Ubojstvo kod Vinkovaca: Pokušao ubiti djevojku iz Ljubav je na selu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Žena iz Vinkovaca ubijena je prije dva dana prijepodne hladnim oružjem u Slakovcima, selu nedaleko od Vinkovaca.

Prema navodima policije, policija je dolaskom na mjesto događaja uz mrtvo tijelo žene zatekla i 56-godišnjaka za kojega postoji sumnja da je hladnim oružjem usmrtio ženu, kao i nož kojim je izvršeno ubojstvo.

"Policija je danas u 11,02 zaprimila dojavu da je u Slakovcima izvršeno ubojstvo jedne ženske osobe. Reagirali smo alarmantno i policijska ophodnja je bila na mjestu događaja u 11,12 minuta te je odmah uhitila 56- godišnjeg muškarca iz Slakovaca, za kojeg postoji sumnja da je hladnim oružjem usmrtio 44-godišnjakinju iz Vinkovaca. Na mjestu događaja zamjenica ŽDO-a Vukovar provodi očevid u suradnji s policijskim inspektorima PU vukovarsko-srijemske, kojim će se raspoznati okolnosti ovog događaja. Nad tijelom ubijene ženske osobe će biti izvršena obdukcija tijekom 23. ožujka 2020. godine, na Odjelu patologije u OŽB-u Vukovar", navode iz policije.

Kako neslužbeno doznaje Večernji, ubijena je Ž.J. dok se za ubojstvo sumnjiči Jozo Livaja. Navodno je Ž.J., inače rastavljena, došla u posjet kod Livaje i njegove nevjenčane supruge Anje Boronjek, koja je hrvatskoj javnosti postala poznata po sudjelovanju u serijalu Ljubav na selu. Navodno je ona pobjegla iz kuće kod susjeda koji je potom pozvao policiju. Da je Boronjek prijavila ubojstvo potvrdili su nam i iz policije. Livaja je inače rastavljen, otac je četvero djece, a bavio se i poljoprivredom.

DORH objavio detalje

"Nakon kriminalističkog istraživanja i hitnih dokaznih radnji provedenih u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru ispitalo je uhićenog 56-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela, i to ubojstva, pokušaja ubojstva i prijetnje. 

Osnovano se sumnja da je 56-godišnjak 21. ožujka 2020. u Slakovcima, prijetio izvanbračnoj 36-godišnjoj partnerici i da ju je dan poslije uz prijetnje kuhinjskim nožem pokušao usmrtiti.

Potom je 45-godišnjakinji, koja ga je u tome sprječavala, istim nožem nanio tešku i po životu opasnu ozljedu, uslijed koje je ubrzo preminula. 

Sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja, odnosno dovršenja kaznenog djela", priopćio je DORH.  


Reci što misliš!