Crna Kronika

obiteljski nasilnik

Podignuta optužnica protiv 46-godišnjaka iz Novalje zbog premlaćivanja nevjenčane supruge

Podignuta optužnica protiv 46-godišnjaka iz Novalje zbog premlaćivanja nevjenčane supruge
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1974.) zbog počinjenja kaznenih djela protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede i kazneno djelo protiv osobne slobode prijetnjom.

Okrivljeniku se stavlja na teret da je točno neutvrđenog dana sredinom 2019. godine u stanu u Novalji, u kojem živi u zajedničkom kućanstvu s izvanbračnom suprugom, udarao ju otvorenim dlanom po cijelom tijelu zbog čega je oštećenica zadobila više kontuzija i modrica po tijelu. 

Tereti ga se da je potom 3. veljače 2020. u alkoholiziranom stanju oštećenicu udarao rukama po tijelu i licu i čupao za kosu, uslijed čega je ona zadobila lake tjelesne ozljede, te da je 4. veljače 2020. u istom stanu, prilikom intervencije policijskih službenika zbog učina kaznenih djela na štetu oštećenice, u trenutku kad su mu policijski službenici predočili da mora poći s njima, uputio oštećenici riječi prijetnje.

U optužnici je predloženo da se produlji istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Reci što misliš!