Crna Kronika

prevarant na djelu

Još jedna presuda zbog lažne kilometraže

Još jedna presuda zbog lažne kilometraže
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Još jedna presuda za lažnu kilometražu! Policiju je šokiralo koliko je kilometara muškarac skinuo na Cliju i zatim takav auto podvalio starijem čovjeku .

– N. N. je, kao vlasnik osobnog automobila marke Renault Clio 1,5 DCI godište 2007., reg. oznake i broja ZG XXX-XX, u namjeri da u postupku kupoprodaje navedenog vozila prikazivanjem manje prijeđenih kilometara od stvarno prijeđenih dovede kupca Ž. M. u zabludu i time postigne veću cijenu vozila od stvarne, kupcu prodao navedeno vozilo za iznos od 25.600 kuna.

Stanjem brojača je bilo kilometara 182.000 km, iako je znao da navedeno stanje brojača nije istinito i da je stvarno stanje u trenutku prodaje moralo biti najmanje 297.000 kilometara, pa je oštećeni, ne sumnjajući u istinitost stanja brojača na vozilu, za njega platio 25.600 kuna.

Na taj način prodavatelj je sebi pribavio nepripadnu materijalnu dobit u iznosu od 25.600 kuna... – naveo je sudac Samardžić u svojoj odluci, te mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

No, izrečena mu je uvjetna osuda, kojom se određuje da se kazna zatvora neće izvršiti ako u vremenu provjeravanja od jedne godine ne počini novo kazneno djelo. Na bezuvjetnu kaznu vjerojatno nije osuđen jer je neosuđivan.

Više u Slobodnoj Dalmaciji.


Reci što misliš!