Crna Kronika

mutni poslovi

Protupravno sagradio kuću na biogradskom području pa je "zaboravio" platiti

Protupravno sagradio kuću na biogradskom području pa je
Dino Stanin/PIXSELL

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanja nad 4 hrvatska državljana, koje se sumnjiči za protupravnu gradnju, prijevaru u gospodarskog poslovanju i skidanje i povredu službenog pečata i znaka.

Naime, 48-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba društva sa zagrebačkog područja zajedno i uz pomoć 39-godišnjaka, zaposlenika društva, dogovorio izvođenje građevinskih radova na biogradskom području s obrtom u vlasništvu 56-godišnjeg vlasnika, a nakon što radovi dovršeni, nije u potpunosti podmirio dogovoreni iznos, te je oštetio obrt za iznos od preko 200 tisuća kuna.

Obzirom da je 48-godišnjak, kao investitor, bez ishođenja odgovarajuće dokumentacije tijekom 2019.godine građevinske radove izveo djelomično i na pomorskom dobru, njega i 56-godišnjeg vlasnika obrta se sumnjiči za protupravnu gradnju, budući da su protivno odredbama zakona o pomorskom dobru izvršili nasipavanja morske obale, izvršili popločavanje postojećih objekata te produžili i podzidali betonski gat.

Isto tako, 24-godišnjaka se sumnjiči da je kao zaposlenik navedenog društva, u kolovozu 2019.godine s gradilišta skinuo službeni znak, kojim je bilo zabranjeno daljnje izvođenje radova na tom dijelu, a sve kako bi omogućio daljnju gradnju i dovršetak započetih radova.

Nadalje, 43-godišnjaka se sumnjiči da je na biogradskom području od 2011. do 2019.godine  protivno odredbama o pomorskom dobru nadogradio i popločao kameno-betonski mul, kao da je na navedenoj lokaciji nanovo nasuo morsku obalu u dužini od 80 metara te izgradio ogradne zidove na koji način je pomorsko dobro izuzeo iz opće uporabe.

Također se 43-godišnjaka sumnjiči da je tijekom 2019.godine na pomorskom dobru na drugoj lokaciji, također na biogradskom području, protivno odredbama o pomorskom dobru izgradio dva kameno-betonska mula – privezišta, kao i da je izvršio nasipavanje morske obale u dužini od oko 25 metara.

Protiv 48-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskog poslovanju i protupravne gradnje, dok je protiv 39-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskog poslovanju  - pomaganje.

Protiv 56-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog protupravne gradnje, a protiv 24-godišnjaka zbog skidanja i povrede službenog pečata i znaka.

Protiv 43-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog protupravne gradnje te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.


Reci što misliš!