Crna Kronika

192

Muškarac u Obrovcu s vrata stana skinuo službeni pečat RH te postavio pločicu sa svojim imenom

Muškarac u Obrovcu s vrata stana skinuo službeni pečat RH te postavio pločicu sa svojim imenom
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirano je skidanje i povreda službenog pečata i znaka te 1 prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici Policijske postaje Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za skidanje i povredu službenog pečata i znaka.

Naime,  sumnjiči ga se da je u vremenu od 06. do 13. veljače  u Obrovcu, na stanu u vlasništvu RH, skinuo službeni pečat Republike Hrvatske i istaknuto pisano upozorenje, promijenio bravu na vratima te postavio pločicu sa svojim imenom.

Protiv 39-godišnjaka  je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog skidanja i povrede službenog pečata i znaka.


Jučer je građanin u Zadru policijskim službenicima predao automatsku pušku, 4 okvira za pušku, 500 komada streljiva, više komada detonatorskih  kapisli, 400 grama eksploziva, sporogoreći štapin i 3 ručne bombe.

 Drugi građanin je predao policajcima ručnu bombu i jedan ručni bacač M-80 tzv. „zolja“.

 Oružje, streljivo i minskoeksplozivna sredstva je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te pohranio u prostorije policije.

 


Reci što misliš!