Crna Kronika

krvavi pohod u splitu

Splićanin ubio tri muškarca koji su tražili da vrati bratove dugove

Splićanin ubio tri muškarca koji su tražili da vrati bratove dugove
Milan Sabic/PIXSELL

U krvavom pohodu splitski ubojica likvidirao je tri muškarca koji su tražili da im vrati bratove dugove, piše u nedjelju Jutarnji list.

Tri osobe ubijene su jučer u 15.35 sati u samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici. Dvojica muškaraca preminuli su na mjestu napada, dok je treći nešto kasnije preminuo u KBC-u Split. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak (38). Paić i Boban izgubili su život na mjestu događaja, dok je Torlak kasnije preminuo u bolnici, navodi dnevnik.

Ubojica, odjeven u crno i s automatskom puškom u ruci, odšetao je nakon pucnjave put Marjana, a pritom su ga mobitelom snimali prolaznici koji su svjedočili pokolju. Uskoro su centar grada preplavili policajci i krenula je potraga za ubojicom.

Imena ubijenih uskoro su bila poznata, a osobe koje su se spominjale kao ubijeni redom su povezani s narko miljeom. Nakon višesatne potrage zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske Marko Serdarević obratio se oko 18 sati javnosti s potvrdom daje policija zbog; povezanosti s pucnjavom u Splitu, koja je rezultirala s tri smrtna slučaja, privela dvije osobe te da nad njima provode istražne radnje. Uhićenja su provedena u kafiću na Skalicama.

Prema prvim informacijama, počinitelj je F. Z. (25) iz Splita, a motiv ovog krvavog; pohoda je osveta. Mladić koji se sumnjiči da je počinio zločin, prema tim informacijama, bio je posljednjih mjeseci žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga koji je prema njima imao njegov brat. Četvrtog na popisu za likvidaciju, Jeru M., također prema neslužbenim informacijama, tražio je kod njegove kuće, ali ga nije bilo doma, donosi Jutarnji list.


Reci što misliš!