Crna Kronika

gospodarski kriminal

Dvije žene oštetile tvrtku sa zadarskog područja za 75 tisuća kuna

Dvije žene oštetile tvrtku sa zadarskog područja za 75 tisuća kuna
Dino Stanin/PIXSELL

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 54 i 73 godine, koje se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave.

Tako se 54-godišnjakinju sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa zadarskog područja bez valjane pravne osnove tijekom 2017.godine s računa društva na račun jedne udruge uplatila 75.000,00 kuna, dok se 73-godišnjakinju sumnjiči da je kao odgovorna osoba udruge uplaćeni novac koristila za osobne potrebe.

Također se obje sumnjiče za krivotvorenje službene isprave, jer su nakon isplaćenog novca sačinile fiktivni ugovor o zajmu na ime druge udruge.

Protiv 54-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, a protiv 73-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog pronevjere, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju ( pomaganje)  i krivotvorenja službene isprave.


Reci što misliš!