Crna Kronika

misterij što je zapanjio cijelu Francusku

Francuz tražen osam godina zbog ubojstva obitelji uhićen u Škotskoj

Francuz tražen osam godina zbog ubojstva obitelji uhićen u Škotskoj
Shutterstock

Francuz osumnjičen za ubojstvo cijele svoje obitelji 2011., koji je kasnije nestao, u misteriju što je zapanjio cijelu Francusku, uhićen je u petak popodne u glasgovskoj zračnoj luci u Škotskoj.

Osumnjičenog Francuza policija je tražila zbog upletenosti u smrt supruge i njihovo četvero djece u Nantesu na zapadu zemlje. Njegov nestanak dugo je zbunjivao istražitelje, među kojima su neki pretpostavljali da je možda mrtav.

Škotska policija potvrdila je da je osumnjičeni pritvoren u petak, premda nije dala detalje o njegovu identitetu.

Izvor u francuskoj policiji potvrdio je da je uhvaćen.

"Muškarac je uhićen u glasgovskoj zračnoj luci i ostao je u policijskom pritvoru u vezi s europskim uhidbenim nalogom koji su izdale francuske vlasti", navodi škotska policija u izjavi.

"U tijeku je istraga o tome da se potvrdi njegov identitet i nastavljamo kontakte sa svojim kolegama u relevantnim agencijama", dodaje se.

Uhićen je nakon odlaska iz zračne luke Charles de Gaulle u Parizu, objavilo je nekoliko listova.

Le Parisien piše da je putovao pod lažnim imenom te da je ulovljen nakon dojave zahvaljujući otiscima prstiju.

Ubojstvo je šokiralo Francusku 2011, nakon što su pronađena tijela članova obitelji i njihova dva psa. Svi su bili zakopani ispod terase u obiteljskom domu.

Kasnije se doznalo da je osumnjičeni imao novčanih problema. Policija je pronašla poruku koju je poslao 2010. u kojoj kaže da želi ubiti svoju obitelj.


Reci što misliš!