Crna Kronika

pomorska nesreća

Sveti Petar: Pijan i bez dozvole prevrnuo se brodicom i šest putnika

Sveti Petar: Pijan i bez dozvole prevrnuo se brodicom i šest putnika
TZ općine Filip i Jakov

U noći sa 24. na 25. kolovoza u Zadarskom akvatoriju dogodila se pomorska nesreća. U 2.46h posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC112 Zadar službenici Lučke kapetanije Zadar zaprimili su poziv pogibelji od L. Č., čija brodica se prevrnula oko 200 metara od obale, nedaleko mjesta Sveti Petar na moru.

Dojavitelj je prijavio da je osim njega na brodici u trenutku nesreće boravilo još šest osoba, o čemu su iz LK Zadar odmah izvijestili MRCC Rijeka te isplovili u spasilačku akciju prema mjestu dojave, kamo je angažirana i brodica Pomorske policije Zadar.

Dolaskom na poziciju prevrnuća službenici LK Zadar ustanovili su da je 5 osoba samostalno isplivalo na obližnju obalu, dok su druge dvije osobe pronađene na prevrnutoj brodici, odakle su evakuirane i prevezene na obalu.

Svi spašeni brodolomci u nesreći nisu zadobili nikakve ozljede te im nije bila potrebna liječnička pomoć. Službenici LK Zadar u okviru očevida o ovoj pomorskoj nesreći ustanovili su da je voditelj brodice, ujedno i dojavitelj, bio pozitivan na alkotestu te nije imao potrebno ovlaštenje za upravljanje brodicom, za koju je utvrđeno kako je plovila prekrcana.

Daljnja postupanja u okviru očevida o ovoj pomorskoj nesreći provode službenici Lučke kapetanije Zadar.


Reci što misliš!