Crna Kronika

za sve su krive školjke?

Na brodu kod Hvara umro muškarac, sumnja na trovanje, četiri osobe prevezene u KBC Split

Na brodu kod Hvara umro muškarac, sumnja na trovanje, četiri osobe prevezene u KBC Split
Ivo Cagalj/PIXSELL

Na brodu kod Hvara u utorak je umro muškarac, o čemu je obaviještena policija, a još četiri osobe s istog broda, od čega dvoje djece i dvoje odraslih hitno je prevezeno helikopterima u splitski KBC, mediji neslužbeno navode da je riječ o trovanju školjkama.

 Policijska uprava splitsko-dalmatinska danas oko 10,10 sati zaprimila je informaciju da je kapetan najavio uplovljavanje u hvarsku luku broda, na kojem je pronađen mrtav muškarac. Četiri osobe s istog broda su zbog lošeg zdravstvenog stanja hitno prevezene u splitsku bolnicu. Očevid je u tijeku, doznaje se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Policija sumnja u  trovanje hranom.

 U dvije akcije helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s Hvara je najprije prevezeno dvoje djece koja su u najkraćem roku dovezena do KBC Split. Odmah nakon njih posada se vratila po još dvije odrasle osobe, koje su također prevezene do KBC Split, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

 „Svaka je minuta bila važna i uistinu smo dali sve od sebe kako bi djecu što brže prevezli do KBC Split. U pratnji djece prevezli smo i majku i liječnika s Hvara te smo odmah nakon toga zbrinuli i dvoje drugih pacijenata", rekao je kapetan posade helikoptera Mi-8 MTV natporučnik Marko Filipović-Grčić. 


Reci što misliš!