Crna Kronika

nepravomoćna presuda

Za višestruko brutalno silovanje jedva punoljetne djevojke osuđen na osam godina zatvora

Za višestruko brutalno silovanje jedva punoljetne djevojke osuđen na osam godina zatvora
Dino Stanin/PIXSELL

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru pod predsjedanjem suca Hrvoja Viskovića nepravomoćno je osudilo D.K. (26) iz Zadra na osam godina zatvora zbog brutalnog višestrukog silovanja tada jedva punoljetne djevojke koje se dogodilo u listopadu 2016. godine.

Silovanje se dogodilo jedne listopadske noći 2016. godine u ulici Stjepana radića u blizini gradskog mosta u Zadru. Djevojka se vraćala kući nakon izlaska s prijateljima, a D.K. ju je pratio i u jednom trenutku na slabije osvijetljenom prostoru ju je zaskočio, izudarao i pod prisilom dva put silovao.

Nakon tog gnjusnog čina, isto je ponovio još pet puta u blizini osnovne škole "Šime Budinić" na Voštarnici, gdje ju je nakon prva dva silovanja pod prisilom odveo.

U istrazi ovog teškog zločina "presudile" su mu nadzorne kamere s jednog poslovnog objekta koje su snimile događaj i potkrijepile navode iz prijave koju je djevojka nakon svega podnijela policiji.

Nepravomnoćno osuđeni D.K. tako ostaje u istražnom pritvoru u kojem boravi od početka studenog 2016. godine budući je dosuđena kazna viša od pet godina.


Reci što misliš!