Crna Kronika

obdukcija u šibeniku

Slovenac Robert Rotar preminuo nakon što je glavom udario u rub stola u zadarskom zatvoru

Slovenac Robert Rotar preminuo nakon što je glavom udario u rub stola u zadarskom zatvoru
Filip Brala/PIXSELL

Ministarstvo pravosuđa u ponedjeljak je pojasnilo okolnosti pod kojima je u subotu preminuo Robert Rotar za kojega, ne navodeći identitet, tvrde da se iznenada srušio u sobi zadarskog zatvora, udario glavom u rub stola, ostao bez svijesti i preminuo u bolnici.

"U Zatvoru u Zadru, dana 5. kolovoza 2017. godine, oko 10:10 sati, istražni zatvorenik se u sobi u kojoj je bio smješten iznenada srušio i pri tome udario glavom u rub stola te ostao bez svijesti.

Odmah mu je pružena prva pomoć od strane službenika pravosudne policije i drugih zatvorenika, pozvana je Hitna medicinska pomoć koja je u Zatvor u Zadru stigla u 10,21 sati i pružila pomoć zatvoreniku. Na daljnje pružanje medicinske pomoći istražni zatvorenik odvezen je u Opću bolnicu Zadar gdje je u 11:05 sati istražni zatvorenik preminuo.

Službenici Zatvora u Zadru o događaju su izvijestili I Policijsku postaju Zadar, Županijski sud u Zadru, Županijsko državno odvjetništvo i obitelj preminulog istražnog zatvorenika. Obdukcija navedenog istražnog zatvorenika obavit će se tijekom današnjeg dana u Općoj bolnici u Šibeniku. O rezultatima obdukcije javnost će se naknadno izvijestiti", kažu u Ministarstvu pravosuđa.

Dodaju i da je Rotar, 47-godišnji Slovenac sa zadarskom adresom, osumnjičen za nabavljanje, posjedovanje, prodaju i davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje u istražni zatvor zaprimljen 2. kolovoza i smješten "u sobu s još trojicom istražnih zatvorenika, površine 20 m² i zapremine 60 m³".

"U skladu sa člankom 9. Pravilnika o kućnom redu u zatvorima za izvršavanje istražnog zatvora je 3. kolovoza 2017. godine,  u ambulanti Zatvora u Zadru, obavljen liječnički pregled navedenog istražnog zatvorenika prilikom čega mu je propisana odgovarajuća terapija.

Dana 4. kolovoza 2017. godine u 22,54 sati istražni zatvorenik požalio se na bol u prsima i glavobolju te je tom prilikom pozvana Hitna medicinska pomoć koja mu je u vremenu od 23,20 sati do 23,40 sati pružila liječničku pomoć s naznakom kako nema potrebe za hitnom intervencijom uz konstatiranu dijagnozu 'anksioznost' i 'palpitaciju'", stoji u priopćenju.

Prema pisanju medija Rotar u Zadru živi petnaestak godina, vodio je nekoliko tvrtki, među kojima su neke bile registrirane i za grafičko-tiskarsku djelatnost. Policija je izvijestila da su u njegovoj kući pronađeni uzorci za izradu osobnih dokumenata nekoliko različitih država te materijal za njihovu izradu. Rotar se navodno branio tvrdnjom da je riječ o sofisticiranoj opremi koja mu je služila u grafičkoj djelatnosti.


Reci što misliš!