Crna Kronika

Poznat policiji

Osijek: Unuk je ranije prijavljivan zbog nasilja i paleža

Osijek: Unuk je ranije prijavljivan zbog nasilja i paleža

Sinoć oko 19.30 Osijek je potreslo strašno ubojstvo. 24-godišnji Svebor O. usmrtio je svog 81-godišnjeg djeda Matu O. te mirno dočekao policiju. Ubojstvo se dogodilo u obiteljskoj kući u kojoj su još živjele i ubojičina majka i baka.

Prema informacijama iz policije ubojica je još 26. siječnja priveden zbog nasilja u obitelji i deset dana proveo u zatvoru, a otprije je poznat policiji.

"Protiv te osobe smo podnosili nekoliko puta i optužne prijedloge iz prekršajnog zakona i kaznene prijave radi kaznenih djela. On je dva puta osumnjičen da je tu kuću, gdje se sada dogodilo ubojstvo, zapalio, a podnosili smo tri kaznene prijave za nasilničko ponašanje baš u toj obitelji", rekao je načelnik Prve policijske postaje Osijek Mario Horvat.

Nasilan je bio, osim prema djedu i prema baki i majci, no nitko nije zatražio zaštitu ni u jednom trenutku. U dva je navrata ubojica tijekom 2010. hospitaliziran na psihijatri osječkog KBC-a. Danas će biti priveden županijskom državnom odvjetniku. Motivi ubojstva znat će se nakon što cijela istraga završi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.